Visie en milieu

Mensen delen de overtuiging dat alle acties die we nemen om ons milieu te besparen en beschermen de moeite waard zijn, hoe groot of klein de impact van deze acties ook zijn. Deze overtuiging kan als resultaat hebben dat we onze gewoontes gaan veranderen en kiezen voor producten die de natuurlijke bronnen van moeder aarde niet verder belasten.

In het nog niet zo verre verleden was het een gewoonte om onze dierbaren te begraven in massief houten uitvaartkisten. Nu bestaat het merendeel van de uitvaartkisten uit MDF of spaanplaat. Het milieu vraagt van ons om na te denken over op welke wijze we onze laatste reis willen maken.

Wist u dat een standaard uitvaartkist meer emissies voortbrengen dan de overledene tijdens een crematie? Een Vademus uitvaartkist, geproduceerd met onze eigen ontwikkelde technologie, heeft 60% minder emissies dan de standaard uitvaartkisten.

Ons product en ons productieproces is gebaseerd op gebruik van milieuvriendelijke materialen en minimale verspilling van de grondstoffen die ons door moeder aarde gegeven zijn. Of het nu is met ons eigen ontwikkelde materiaal, milieuvriendelijke inkten en lijmen, gerecycled verpakkingsmateriaal tot hergebruik van ons afvalmateriaal, we streven er continue naar om onze materialen en productieprocessen te blijven verbeteren in het belang van ons milieu.

In deze 21e eeuw is het belangrijk dat ieder individu, iedere familie het milieu helpt door de juiste keuzes te maken.