Design filosofie

Vademus is ontstaan door inspiratie en vraag vanuit families. Luisteren naar hun verhalen, en dit terugkoppelen naar uitvaarten en uitvaartkisten, verteld ons wat belangrijk is voor mensen om te kiezen voor een Vademus uitvaartkist. Families vertellen ons dat wanneer de keuze op een Vademus uitvaartkist is gevallen de levensverhalen over hun dierbare overledene de boventoon voeren, wat de hobby's waren, wat de belangrijke dingen in het leven waren en waaruit de speciale onvergetelijke momenten bestonden. Verhalen die het verdriet niet wegnemen maar de pijn verzachten.

Onze design afdeling werkt vol overgave om ieder design te ontwerpen in een stijl die deze emoties en verhalen ten gevolg hebben voor de families. Onze Vademus designs worden ontworpen met behulp van een foto bibliotheek, foto galerijen op internet, foto's uit private collecties of door foto's van onze eigen speciale edele houtsoorten. De focus ligt hierbij voor Vademus op kwaliteit, originaliteit en detail. We hebben gekozen voor diverse thema's die alle facetten van het leven en het denken reflecteren. Van praktische en eenvoudige stijlen tot uitgewerkte en uitgesproken designs. En natuurlijk is er de designafdeling om een geheel eigen, gepersonaliseerde uitvaartkist te ontwerpen.

De expertise binnen ons bedrijf stelt ons in staat om zowel aan traditionele als aan eigentijdse, trendvolgende of door families speciaal geopperde wensen, te kunnen voldoen. Hierdoor beschikken we inmiddels over een uitgebreide collectie designs die geschikt zijn voor alle leeftijden en culturen. Onze inspiratie is dat het Vademus design verhalen over de dierbare overledene naar boven brengt en op die wijze een zinvolle bijdrage levert aan de uitvaart voor de nabestaanden.